ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
НЧ „РОДИНА-1860“
КЛУБ „МЛАД ПИСАТЕЛ“
КЪЩА МУЗЕЙ „ГЕО МИЛЕВ“

ІІ-РИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА АВТОРСКА ПРИКАЗКА`2019

Тема: „ОГНЕНИЯТ ЗМЕЙ, МЕТАЛНИТЕ ЧУДОВИЩА И ЧОВЕКЪТ РАЗУМ“

РЕГЛАМЕНТ

І. Цел на конкурса: да провокира творческата мисъл и емоция у авторите и да търси и открива млади творци, които не са работили в този жанр.

ІІ. Условия за участие в конкурса
1.Конкурсът е отворен за всички желаещи автори без ограничение на възрастта, стига да са навършили 18 години.
2. Всеки автор може да участва с по ЕДНА творба до 4 страници А4, размер на шрифта 12, в белетристична литературната форма.
3. Авторите да са действителни носители на авторските права.
4. Всяко произведение трябва да бъде придружено с информация с трите имена на автора, дата и година на раждане, пощенски адрес, телефон, e-mail за контакти и по желание кратка творческа биография.
5. Творбите за участие в конкурса се изпращат на електронен адрес:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., не по-късно от 2 май 2019г.
6. Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури.
7. Всяка година журито определя различна тема за конкурса.

ІІІ. Награди
1. Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на официална церемония на 19 май 2019г. /неделя/ в Стара Загора. Всички отличени ще бъдат
уведомени по и-мейл или телефон.
2. Всички участници в конкурса ще получат диплом за участие, а победителите и материални награди.
3. Приказките, които журито класира на първо, второ и трето място, ще бъдат отпечатани в специално книжно издание. То ще бъде издадено до 6 месеца след обявяване на отличените. Те ще получат безплатно определен брой от издадената книга.
4. Класираният на първо място получава Призът на конкурса /авторска статуетка/, а тези на второ и трето място - плакети.
5. С изпращане на творба за участие в конкурса, участниците автоматично декларират, че са запознати с условията на конкурса и ги приемат.
6. Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризиране и презентиране на конкурса.
7. Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящия регламент, подлежат на конкретно решение от страна на журито.

За информация:
Стара Загора, Народно читалище „Родина-1860”
тел: 042/ 626 900; 0887651129
и-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Клуб „Млад писател”
и-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
тел: 0899425503

Източник: http://www.rodina1860.bg/

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора