В навечерието на коледните празници Народно читалище "Родина" е партньор на две благородни инициативи - Операция "Плюшено мече" и Националната акция "Жълти стотинки".
mechetoКоледната кампания "Плюшено мече" е вече на 11 години. Тя подарява нови, индивидуални подаръци по точен списък на деца и младежи, лишени от родителска грижа, деца в риск, деца с увреждания и възрастни с умствени увреждания. Регионални отговорници кампанията има в 10 града в България, сред които и Стара Загора.Управителите на социални институции изготвят списък с личните желания за подарък на децата и младежите. Те качват списъците в сайта plushenomeche.org , където може да изберете подарък, да го купите и надпишете. Когато е готов, може да го донесете или изпратите на Народно читалище "Родина-1860", ет.2. Кампанията е в ход до 9 декември 2018 г.
Читалището се включва и в Националната благотворителна кампания "Жълти стотинки - деца помагат на деца".download Събраните жълти стотинки от цяла България ще бъдат събирани за закупуване на необходимото оборудване за Клиниката по неонатология и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"АД в Стара Загора. Можете да се включите в тази благородна инициатива за доброто на децата от нашия град до 5 декември 2018 г.. Касичките за жълти стотинки ще откриете на етаж 2 в Народно читалище "Родина" - ул. "Свети княз Борис І" №94, както и в Заемната за дома на библиотека "Родина", бул. "Руск" №17.
Вярваме във вашите сърца! Благодарим ви!

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора