Библиотека „Родина“, ИК "Жанет 45", Радио Стара Загора 

и

Йорданка Белева

представят

„Кедер“ - сборник с разкази

mid Keder coverweb"Рядко се раждат истории, които превръщат кръвта в криле. Разказите в сборника „Кедер“ на Йорданка Белева са такива. Те изтръгват човека от бездната на тъгата, пречистват мислите, лекуват раните. Думите на Йорданка Белева са светли и богати. Разказите ѝ превръщат скръбта в мъдрост, която измерва неизмеримото – стойността на човешкия живот, на дълбоката привързаност на кръвта, мислите, плътта, мечтите към някой близък човек, без когото животът е невъзможен. „Кедер“ е силна книга, която преобразява отчаянието в пътека към доброто."

Здравка Евтимова, редактор

Иво Рафаилов, художник

С една от най-красивите прози на българската съвременна литература библиотека „Родина“ ви кани да отбележим 11 май – деня на славянските първоучители, светите братя Кирил и Методий. От 2006 г. денят е обявен за професионален празник на библиотекарите.

Йорданка Белева е завършила българска филология и библиотечен мениджмънт. Два пъти е лауреат на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ – специалната награда на конкурса (1999) и първа награда (2001), след който се ражда първата й стихосбирка "Пеньоари и ладии" (2001) . Следват Ѝ" (2012) и "Пропуснатият момент" (2017). След сборниците "Надморската височина на любовта" (2011) и "Ключове" (2015) това е третата книга с къси разкази, с които Дана ще ви утеши. 

„Кедер“ (ИК Жанет 45, 2018) идва, за да обгърне със страниците си цялата земна мъка.

11 май (петък), 18:00 часа, Арт фоайе на Радио Стара Загора

Заповядайте!

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора