Центърът за работа с доброволци към библиотека „Родина” отбеляза  Международния ден на доброволците,  5 декември, с празнично ателие. Присъстващите споделиха личната си мотивация и идеите и готовността си за съвместни дейности през 2014 година. След тържествената част, към групата се присъединиха гости от Дневен център „Св. св. Козма и Дамян”, с които бяха изработени коледни украси за предстоящ благотворителен търг.

Доброволците от „Родина” очакват всички желаещи да участват в творчески ателиета за изработване на коледни украси на 13-и и 20-и декември 2013 г. от 14.00 до 16.00 ч. в залата на Детски отдел на библиотека „Родина” (ул. Българско опълчение, 69).

А предпразничният апел на нас, работещите и доброволците от библиотека „Родина”, е: събирайте „лист по лист” и пластмасови отпадъци! През 2014 г. стартираме с нова инициатива – в последния петък на всеки месец в библиотеката и нейните филиали ще се събират хартиени и пластмасови отпадъци, средствата от които ще се използват за спасяване и реставриране на най-ценните документи от 19 в. от колекциите на библиотека „Родина”.
Да организираме най-мащабното събиране на употребявана хартия и пластмаса!

Център за работа с доброволци   Център за работа с доброволци  Център за работа с доброволци  Център за работа с доброволци

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора