Библиотека „Родина“ и Издателство „Сиела“ представят „Гладни сърца“ от Веселина Седларска!

23 март, (сряда), 17:30 ч., Регионален исторически музей – IV експозиционно ниво
Sedlarska2


„Гладни сърца” е пътеводител из лабиринта на живота. Всички истории в тази книга са истински. Случили са се с реални хора, с истински, гладуващи сърца, търсещи смисъл, топлина и завършеност.
Сборник, пълен с човешки истории, които изкривяват времето и пространството и ги превръщат в нещо друго – не във физични, а в човешки величини.
С деликатност, съчувствие, огромно човеколюбие и здравословна доза чувство за хумор Веселина Седларска вплита в своите разкази, тънките, пъстри нишки на смисъла, за който са гладни човешките сърца и който всеки намира на различно място.

„Калейдоскоп от весели и тъжни случки, съвпадения и случайности, взети от живото и разказани с топло внимание и ярък, колоритен стил. Кратки разкази, които отекват дълго.”
                                                                                                                Мария Донева

Бог е чертожник, който рисува с пергел окръжности. Понякога се залисва, отлага, протака, но накрая завършва кръга и човек го усеща като прещракване на катинара от скрина на своя живот – вътре е, твое е, може да пиеш сила от него, а може и да го удавиш в сълзи – както ти решиш.                                                                                                                   из „Гладни сърца”

За автора:
Веселина Седларска е журналист повече от 40 години. Родена е през 1954 г. в Стралджа. Завършила е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и е специализирала в САЩ. Работила е в окръжни и областни вестници, в националните всекидневници „Труд“ и „Стандарт“, радио „Свободна Европа“, списание „Тема“. В момента пише за сайта „Редута“. Автор на „Сънувах Мисисипи“, „Пасажерите на Ной“, „Кладенецът“, „Депресията ме обича” и на книгата „България за начинаещи – Джаз от сюжети и портрети”, в която са събрани едни от най-любопитните истории от журналистическата ѝ практика. Пише политически коментари, хуманитарни есета и кратки статуси, често предизвикващи голяма полемика в социалните мрежи.

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора