БЧКНа пресконференция на 18 септември 2013 г. с участието на Христо Григоров – председател на БЧК, Васил Маринов – зам.-министър на вътрешните работи и зам.-началник на Националния оперативен щаб, в присъствието на Генералния директор доц.д-р Красимир Гигов, Българският Червен кръст откри кампания за набиране на финансов ресурс за осигуряване на хуманитарна помощ за непрекъснато увеличаващия се брой чужденци, търсещи убежище и сигурност на територията на нашата страна.
Тя се организира в подкрепа на усилията на държавните институции за преодоляване на кризисната ситуация и осигуряване на хуманитарна подкрепа от първа необходимост за стотици бежански семейства, останали без дом и препитание.
Информация за усложнената обстановка в страната и за нуждите на хората в центровете за настаняване, за начините за набиране на средства и за обществения контрол по тяхното усвояване участниците в пресконференцията научиха от зам.-министъра на вътрешните работи и зам.-началник на Националния оперативен щаб, Васил Маринов.

Банкова сметка за дарения от граждани и фирми в лева:
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG06UNCR76301000030265
UNCRBGSF

Всеки може да дари 1 лев със SMS НА 1466
за всички мобилни оператори.

Онлайн на сайта на БЧК на линк http://www.redcross.bg/help_us/how_to_help.html

Дарения за бежанци могат да бъдат направени във всеки офис на Български червен кръст (БЧК) в страната.

Областен съвет – Стара Загора

 

Електронна библиотека

sn yaneva
 

 

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора