Начало

"2020 без маска" и бардът Румен Спасов в Нощ на изкуствата 2020

118771484 1417777155168733 3876588938892393863 o

Нощ на изкуствата - 25 септември 2020
Библиотека „Родина” гостува в Къщата на Архитекта, ул. „Сава Силов” 37 с „Премъдростта на поезията и на музиката – заедно”.
Румен Спасов – китара и глас (и малко компютър) представя авторския си диск „2020 без маска”, в който са включени песни по текстове на старозагорски и на други ярки български поети.
***
Румен Спасов е родом от Панагюрище. Живее в София. Завършва българска филология и културология в Софийския университет „Свети Климент Охридски”. Участник-основател на Университетския състав за старинна музика и на Литературния кръг „Стрелец 2”. Автор на книгите: „Амбицията, наречена български рок” (1992); „Култура или война” (2001; второ електронно издание 2003); BGdepeche, София 1996; „Омир, Одисея”, съставител и редактор на книга заученика в ИК „ПАН”; „Пак родени”, стихове, песни и фрагменти от разни години.
Издател и редактор на „Аудиториум” – интернет издание за университетска култура (1997), което от 1999 е само електронно. Продуцент на дисковете с авторски песни „Глас отстрани”, 2009 г. и „Рождественски поздрав”, 2010 г.
Повече за госта ни, за поезията в музиката и за музиката в поезията - на 25 септември в двора на Къщата на Архитекта, 21:30 часа!
Вход свободен!
***
19:00 – 24:00 часа, Централна библиотека „Родина”, бул. „Руски” 17
Изложба „Християнство и памет”. Старопечатни издания на черковнославянска литература от колекция „Редки и ценни издания”. Изложбата е посветена на 150-годишнината от учредяването на Българската екзархия.
Втори шанс за бездомни книги – щанд.
Възможност за безплатно записване на нови читатели в библиотеката.
Заповядайте!

ХХVІІ Есенен семинар “АБ – днес и утре”

160 години Библиотека Родина - Стара Загора, 30 години РС-ТМ, 25 години съвместна дейност. XXVII традиционен есенен семинар на потребителите на АБ под знака на юбилеите в снимки.

Есенен литературен салон

0210plakat

 

Регламент на XXXVII Национален младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" 2020

reglament1

При възникване на непредвидени обстоятелства в следствие на съществуващата кризисна обстановка в страната, резултатите от конкурса ще бъдат отчетени онлайн, а официалната церемония за връчване на наградите ще се случи на най-близката възможна дата. Желаем успех на всички участници.

Правила за работа на библиотека "Родина" и филиалите й в условия на извънредна епидемична обстановка в съответствие с действащата нормативна база

rules11

rules21

Съобщение за онлайн услугите на библиотеката

Уважаеми читатели,

Тези от Вас, които имат нужда от справки и библиотечни материали за самоподготовка ще бъдат обслужвани онлайн. За Ваше улесление в сайта на библиотеката -  в рубриката „Предлагаме Ви”, която е вляво, е изнесена подрубрика „Електронни услуги за читатели”

Приканваме Ви да използвате онлайн услугата „Попитай библиотекаря”. Ще отговаряме на въпроси, свързани с ресурсите на библиотеката:

- как да получите копие на търсени от Вас статии от списания и части от книги;
- наличие на книги, списания, вестници.

Подходящи за специалисти, ученици и студенти са специализираните онлайн услуги, които библиотеката предоставя:

- сканиране и е-доставка на статии от списания и части от книги/сборници.
- предоставяне на писмена библиографска информация;

Към всяка услуга има подробно разписана информация за нейното съдържание и начина на ползване. Достъпът до специализираните онлайн услуги е от от тук: www.rodina-bg.org/elektronni-uslugi-za-chitateli. Възползвайте се!

При възстановяване на нормалното работно време на библиотеката, библиотечните документи с изтекъл срок на заемане, ще се приемат без санкции към читателите.

 

До 13.04.2020 година библиотеката няма да работи с читатели

Уважаеми читатели, 

Предвид обявеното извънредно положение в страната за превенция на коронавируса, библиотека "Родина" Стара Загора преустановява работа с читатели в Централната библиотека и филиалите ѝ до 13 април 2020 г.

Със заповед на директора № 7/ 13.03.2020 г. се преминава в карантинен режим за ограничаване на контакти, срещи и събиране на хора и достъпът на външни лица в базите на библиотеката е забранен. 

Читатели, които имат нужда от справки и библиотечни материали за самоподготовка ще бъдат обслужвани онлайн. В понеделник ще ви информираме допълнително за всички възможности на виртуалната ни библиотека.

Ще се опитаме да ви бъдем максимално полезни!

 Молим, пазете себе си и близките си здрави!

Противоепидемични мерки в библиотеката!

Untitled 1

 

В момента има 61 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

Център за доброволци

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2020, Библиотека Родина - Стара Загора