Обучение за работа с фотоапарат и обработка на изображения

e-pamet logoПродължават обученията в рамките на проекта „Старозагорска е-памет” на библиотека „Родина”. На 9 и 12 август 2013 г. при засилен интерес протече и обучението за библиотекари, специалисти от партньорски организации и доброволци по заснемане и работа с файлове, с лектор фотографът Цветан Четъшки.
През първия ден участниците бяха запознати със следните теми: основни функции и параметри на фотокамерата; видове режими на снимане и композиция на снимката. След теоретичната част на обучението на групата бе предоставена възможност за „работа на терен”. Всички имаха възможност да упражнят наученото на практика, подпомогнати от съвети и демонстрации на г-н Четъшки.
Вторият ден от обучението премина в усвояване на специфичните условия за заснемане на документи, работа с Photoshop и обработване на снимки и файлове. Подробно бяха обсъдени и снимките от „работата на терен”, за да се видят добрите и лошите им страни. Обучението приключи с практическо упражнение – заснемане на документ с помощта на статив.

Обучение по проект Старозагорска е-памет   Обучение по проект Старозагорска е-памет

Обучение по проект Старозагорска е-памет   Обучение по проект Старозагорска е-памет

 

В момента има 49 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

Център за доброволци

logo lid2 s
school green
sn yaneva
 

 

Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора