Комикс-джем и представяне на българското комикс издание „Ко-миксер”

лого Маратон на четенетоОсми маратон на четенето 2013

„Поезията обича Стара Загора”

 

Комикс-джем плакатЕто че имаме възможността да порисуваме и поговорим за комикси на територията на Стара Загора!
Създателите на българското комикс издание „Ко-миксер” ще ви представят новия, трети брой на списанието на тема Слабости и ще организират комикс-джем – импровизирано рисуване на комикси.
Комикс-джем е групова импровизация в комикс форма. Участниците заедно създават общ комикс, като един рисува първия панел и всяка следваща картинка се прави от различен човек. Получава се история без предварителен сценарий, като рисунките се базират на това, което са измислили предните участници. Обикновено един комикс заема една страница и може да следва някакво предварително зададено условие.
Каним всички, на които им е интересно и искат да се позабавляват с нас! Носете си бързи материали за рисуване и добро настроение.
Събитието ще се състои в Къщата на Архитекта (ул. Сава Силов 37), арт-пространство на Сдружение Различният поглед.

Повече за комикс изданието можете да прочетете на блога му.

--------------------------------

Фотогалерия
Рисунките от комикс-джема във Фейсбук

В момента има 218 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2019, Библиотека Родина - Стара Загора