Библиотека Родина обявява фотоконкурс Хората и книгите

Фотоконкурс Хората и книгите

Библиотека „Родина” – Стара Загора обявява в рамките на 8-ия Маратон на четенето фотоконкурс "Хората и книгите".

Снимай се с книга! Стани фото съавтор! Изпрати ни снимка!

Задачата е да покажете книгата, която четете, любима корица, страница, която ви е впечатлила, откъс или идея, а как – избирате вие. Може да се снимате как четете сам, как четете на братчето и сестричката си, на бебето или на баба си.  Може да се снимате как четете вкъщи, в парка или където ви харесва! Освободете въображението си и станете режисьор на четенето.
Конкурсът е отворен за всички, без възрастови ограничения. Единствената препоръка е снимките да са с големина минимум 1000 пиксела, а файловият формат да е jpg.
Фотографиите трябва да бъдат изпратени на страницата ни във Фейсбук – Библиотека Родина Стара Загора или на електронната поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. в оригинален формат.
Приемат се само фотографии с правилно попълнена форма за участие, а тя трябва да съдържа:
- двете имена на автора на снимката;
- кратко представяне на фотографията – заглавие и автор на избраната книга.
Снимките не трябва да са обвързани с договор за изключителни авторски права към трети лица.
Фотосите с най-много „харесвания” във Фейсбук ще бъдат включени в албума „Хората и книгите” на 8-ия Маратон на четенето”.
Фотографии могат да се изпращат до 22 април 2013 г.
Участниците в конкурса се съгласяват да разрешат на организаторите – Библиотека "Родина",  да публикуват техни фотографии на хартия или в електронен формат,  както и да бъдат използвани от други медии в публикации, свързани с изявата, и с цел реклама и представяне на кампанията Маратон на четенето 2013.

----------------------------------------------

Резултати от конкурса на адрес: http://www.rodina-bg.org/novini-2013/261-fotoalbum-horata-i-knigite-ot-maraton-na-cheteneto-2013.

В момента има 76 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора