Маратон на четенето 2020

В XV Маратон „Четяща Стара Загора” 2020 се включи от хиляди километри и любимата писателка на българските деца, родената в Стара Загора Мая Дългъчева.
"Мили деца, честит празник! На вас се падна изключителната възможност да чествате Деня на детската книга по време на световна карантина. Наричам това възможност, защото никой преди и вероятно никой след вас няма да преживее метафоричния ред "Книгата е прозорец към света" като чиста реалност. Светът е в ръцете ви - отворете прозореца!"

Мая Дългъчева
2 април 2020, Мюнхен

Библиотека „Родина” призовава своите читатели и всички почитатели на четенето. Моля, четете и го демонстрирайте чрез ваше видео! Така ще отпразнуваме и проведем 15-ото издание на Четяща Стара Загора, като още повече разчупим лежерния регламент за участие. Всеки старозагорец - от най-малките и едва сричащите до най-възрастните, може да прочете на глас страница от свой любим класически роман, пасаж от модерен, съвременен автор или пък стихотворение, като се запише как го прави. Всеки разполага с модерен телефон, с който сам или пък с помощта на друг от семейството може да запише кратък видеоклип на четенето. Тези записи - с молба да бъдат не по-дълги от 3-5 минути, изпращайте на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или като съобщение на страницата ни във facebook.
Както всяка година Маратонът на четенето ще продължи до края на месец април.
Бъдете здрави и четете!
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора