На 23.04.2015 год. от осем часа в сградата на ОУ „Христо Ботев” - стаята на първокласниците,организиран от НЧ ”Развитие 1912” село Опан, се проведе националния маратон на четенето „Четяща община Опан”. Темата на четенето бе: „Вече съм грамотно”. Първокласниците четоха стихове от Буквара. Библиотекарката на читалището г-жа Иванова изнесе беседа на тема: „Защо децата трябва да бъдат грамотни“. За какво служат книгите: чрез тях се реализират в живота. За провеждане на мероприятието съдействаха директорката на училището, г-жа Инджова и класният ръководител г- жа Желязкова. От името на Читалище Опан, на първокласниците бяха раздадени малки подаръчета.

От девет часа на 23.04.2015г., пред сградата на Общинска администрация село Опан,  НЧ „Развитие  1912” село Опан за пръв път  организира и се проведе националния маратон на четенето „Четяща община Опан”. Темата на четенето беше „165 години от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов“. Участниците в маратона четоха книгата „Под игото” от Иван Вазов.

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора