Снимки от събития

За 11-а поредна година се радваме на чудесната книголюбителска инициатива Европейска нощ на литературата, чиято цел е по нестандартен начин да популяризира издадени през последните години поети и писатели от континента. Атрактивното четене се случва в 17 български града, а в Стара Загора читателските „гнезда“ са 9. От 18.00 до 21.30 часа на всеки 30 минути се чете един и същ откъс от произведение, като идеята е публиката да състави сама своя маршрут и да послуша с удоволствие.

Днес в лятната градина на ресторанта „При кмета” домакин е Библиотека „Родина”, която е поканила за четци актьорите от ДТ „Гео Милев” Елена Азалова и Ивелин Керанов. Те ще ви запознаят с произведението на една от най-популярните писателки от новата вълна в литературата на днешна Украйна – Анна Багряна. Откъсът е от романа й „Досадникът”, отличен с Международната литературна награда „Пантелеймон Кулиш”. Преводач на произведението е Димитър Христов, съпруг на Анна Багряна.

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора