Библиотека „Родина“ и къща музей „Гео Милев“       19125900 1774866405859362 1519886873 o               
Ви канят

на представянето на Пламен Петков
и книгата му „Престъпни мисли“

14 ноември (вторник),  18:00 часа

къща музей „Гео Милев“ , гр. Стара Загора

За автора

Пламен Петков е роден в град Русе през 1978 г. Завършва немска гимназия и информатика в РУ „Ангел Кънчев“. Пише стихове от трети клас. В четвърти клас получава награда за първия си акростих. В пети клас съчинява криминална поема с повече от двайсет куплета. На седемнайсетгодишна възраст прави първи опити и в прозата. Още тогава си поставя за цел да напише криминален разказ със заплетен сюжет, като в романите на Агата Кристи. Пише хумор, сатира, различни по жанр разкази, романи, фейлетони, стихове, сценарии. Специално в разказите залага на  интригуващ сюжет, при който действието се развива динамично. Петков признава, че за написването на настоящата книга „Престъпни мисли“ се е учил от Павел Вежинов, Агата Кристи, Реймънд Чандлър, Ърл Стенли Гарднър, Джеймс Хадли Чейс. През годините се е занимавал с различни дейности, между които и редактор в уеб сайт и оператор в Национална система 112.

За книгата

Млада жена е убита на рождения си ден.
Брокер остава без работа, но на следващата сутрин се събужда като богат наследник.
В центъра на Русе се леят шампанско и безалкохолни, внезапно един от празнуващите умира.
Мъж загубва живота си при инсценирана катастрофа.
Световната футболна купа е открадната, а един българин се оказва в епицентъра на събитията. Дали  ще бъдат заловени крадците, зависи от неговата находчивост, хладен ум и смелост.

Пламен Петков има усет за криминалния ход и го гради с познанията и точността на професионален следовател. Стилът му е на разказвач, който гради без излишно разточителство и обяснителни отклонения. Затова върви динамично и настъпателно. В образа на Иван Галинов авторът е създал своя Еркюл Поаро (героят от романите на Агата Кристи), своя Филип Марлоу (детективът от произведенията на Реймънд Чандлър).“   

                        Крум Гергицов (рецензент на книгата)