Народно читалище "Родина-1860", библиотека "Родина" и издателство "Палмира" ви очакват на представянето на книгата с миниатюри „Живот в щрихи“ от Людмила Борисова.

Lyusy

Люси е родена в Русе. От 1995 г. живее в Стара Загора, а от 2002 г. работи в Библиотека „Родина“ – Стара Загора. Активист и борец за правата на хората с увреждания към Центъра за независим живот. От 2004 г. е част от екипа на списание „Независим живот“. Публикува малки истории за хора с увреждания, живеещи в институция или извън нея и в блога „Системата куца“. „Живот в щрихи“ е първата ѝ самостоятелна книга. Рисунките в изданието са също на авторката. Томчето излиза с клеймото на издателство „Палмира“ и със спомоществователството на НЧ „Родина-1860“ – Стара Загора.

"Вратата на просторния апартамент се отвори. Той влезе, остави покупките на масата и влетя в кухнята, за да си стопли вода за чай. От семейството му никой още не се бе прибрал. Изпита радост от това да застанеш пред телевизора и да отпива горещата течност след изкарания студен ден. Умората го връхлетя с пълна сила след изкачването на 6-те стълби от входа на блока до вратата на апартамента, уж не бяха много – от две години насам ги изкачваше… с количката си…"

21 март от 17:30 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески"  ОЧАКВАМЕ ВИ!

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора