Европейската Нощ на литературата ще се проведе на 11 май (сряда) от 18 до 22 часа!

diplyana nosht na literaturata2016 1 Page 01

Основната цел на инициативата е популяризирането на съвременна европейска преводна литература.

Форматът е специфичен и към него се придържат всички участници в проекта. Най–важните елементи са откъсът, четецът – популярна личност и нетрадиционното за четене място.
На всеки половин час във всяко „читателско гнездо“ се чете в рамките на 15 минути един и същ откъс, а след прочита му посетителите получават печат в специално подготвена за целта брошура-пътеводител и се отправят към следващото читателско гнездо. Този начин на провеждане на инициативата дава възможност на слушателите да се докоснат до литературите на различни страни в Европа в рамките само на една нощ, а събралите определен брой печати участват и в томбола с награди.

Събитието е инициирано от Чешкия център в София и негови организатори са културните институти и посолства на страните членки на Европейския съюз.

Библиотека "Родина" ще участва в презентирането на книгата "Гарантирано удоволствие" на Зилке Хаслер. Мястото на четене е книжарница "Хеликон" (бул. "Цар Симеон Велики" № 100).

Кътовете за четене на книгите, както и четящите презентатори може да откриете подробно в брошурата-пътеводител на Община  Стара Загора, която е организатор на събитието, в партньорство с РБ „Захарий Княжески“, Библиотека „Родина“, книжарници и неправителствени организации от Стара Загора.

Повече информация на: http://starazagora.bg/novini/item/8461-devet-chitatelski-kata-za-nosht-na-literaturata-v-stara-zagora

 

 

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора