Представяме Ви...Весела Фламбурари, автор на фентъзи поредицата „Приказки от горната земя“, чиято първа част „Мина, магиите и бялата стъкленица” бе номинирана в категория „Майстори” на Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно” 2015.

Фламбурари бе обявена за „Най-добър детски фантаст за 2014 г.” в Националните фантастични награди. Автор на приказки, романи, пиеси, телевизионни и радио предавания за деца и юноши. Нейни са и детските книжки „Тефтерчето на миш
ката Метличина“, „Коледни приказчици“, „Майска нощ с феята-кандилка“.
featured vesela flamburari copy


"Случвало ли ви се е да прекрачите първата страница на някоя история и да потънете в нея като на любимото си кресло, а думите да ви обгърнат като топло одеяло, сгрявайки душата ви с приказни картини? Прекрачвайки портата на училището за надарени деца в Балчик, в което учи и Мина, магията на думите ме завладя, завихри ме в кош от кестенови листа и ме пренесе в чудните светове на Горната земя."
                                                   Из "Детски книги" -
www.detskiknigi.com


"Направо си е невъзможно да се обхване всичко, което се случва в тази книга. Весела Фламбурари е създала невероятно богата история, пълна с митология и фолклорни елементи. В текста са вплетени много приказки, които допълват романа и придават смисъл на разказаната история. И най-важното - не са самоцелни. Закачливите диалози са лек реверанс към по-малките читатели. Има ги и сериозните битки, които пък ще допаднат на поотрасналите почитатели на жанра."
                                             Из "Книжен Петър" -www.knijenpetar.blogspot.com

Mina magiite i byalata sta klenitsa

Весела Фламбурари ще гостува на 13 май 2015 г. от 11.30 часа в СОУ "Иван Вазов"!

Очакваме Ви!

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора