bazbБългарска асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ)  взе решение да не провежда превърналия се в традиция конкурс  "Застраховател на годината". Мотивите за това решение са сериозните последствия от природните бедствия, сполетели страната ни през 2014 г. БАЗБ счита, че провеждането на тържествени събития на фона на човешките жертви и огромните материални щети, претърпени от собствениците на движимо и недвижимо имущество в засегнатите райони е неприемливо.

В знак на съпричастност към тази трагедия Българска асоциация на застрахователните брокери започва благотворителна кампания за справяне с последствията  от природните бедствия и превенция на следващи щети.

Кампанията е под наслов "Да спасим читалище Родина!" Обект на кампанията е най-голямото читалище в България – „Родина – 1860” – Стара Загора. Горните етажи и покривът на читалището са пострадали тежко от проливните дъждове и  силните бури през тази година. Сградата се използва от над 2000 души, предимно деца, включително самодейни състави, музикална школа и Детско-юношески ансамбъл "Загорче". За да продължи дейността им, е необходим спешен ремонт. По този начин сградата ще бъде обезопасена и ще бъдат предотвратени нови тежки повреди при бъдещи природни бедствия.

БАЗБ реши да се обърне към всички свои членове и партньори, развиващи дейност в България с призив за събиране на средства за подпомагане на пострадалите в районите на бедствието.

БАЗБ призовава всички, съпричастни към подобни проблеми, да се включат в кампанията и да дадат своя принос към нея.

Желаещите да се присъединят към инициативата могат да помогнат направят дарение на дарителска набирателна сметка:

Българска асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ)
Ти Би Ай Банк
IBAN: BG34TBIB93105014499601;  BIC: TBIBBGSF

Набирането на средства ще продължи от 20.11.2014 г. до 31.01.2015 година. Решенията за разходването им ще се вземат от комисия от Община Стара Загора, Обществен дарителски фонд - Стара Загора, читалище „Родина - 1860” и БАЗБ.

За допълнителна информация:
Българска асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), гр. София, ул. Янтра № 3Б, тел. 02 946 31 47, мобилен тел. 0882 444 595; www.baib.bg, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Лице за контакти: Теодора Палигорова.

chitalishte-rodina

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора