Напълно или частично са унищожени домовете на над 100 семейства в Добрич и 800 къщи във Варна. Стотици деца са откъснати от обичайния си живот и преживяват силни емоционални моменти на страх и несигурност. Концентрацията на възрастните върху физическото оцеляване и спасяване на домовете на пострадалите пречи на адекватното оказване на подкрепа на децата и помощ за адаптирането им към обстоятелствата.

Националният алианс за работа с доброволци (НАРД) разкрива в близост до засегнатите региони в Аспарухово и Добрич Детски занимални на открито– ситуиране на шатри с настолни игри, в които доброволци от Центровете за работа с доброволци в съответния град ще дарят децата с внимание и ще организират игри, съобразени с емоционалното им и физическо състояние.

Ще се комплектоват подаръчни пакети, които ще бъдат доставени с вече осигурен транспорт до конкретни деца (по изготвен от местните органи и НАРД списък) в засегнатите региони, както и в Детските занимални на открито.

Библиотека Родина – Стара Загора се включва в кампанията Помощ за хората в беда на НАРД и открива два пункта за събиране на играчки, занимателни игри, конструктори, книжки за оцветяване, моливи, пастели, рисувателни блокчета...

  • Първият пункт е в Централна библиотека Родина на бул. Руски 17.
  • Вторият – в Детския отдел на ул. Българско опълчение 69.

Ние вярваме, че възрастните и децата на Стара Загора ще отворим сърцата си и ще проявим личната си съпричастност към децата на Добрич и Варна, съобщиха от Библиотеката. Даренията могат да бъдат направени от 30 юни до 10 юли на посочените адреси.

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора