Зелена кампания за бъдещето
Екипът на библиотека „Родина” и Центърът за работа с доброволци към библиотека „Родина”, който е част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци, споделят идеите за опазване на околната среда и се гордеят, че живеят в Стара Загора, два пъти носител на приза „Зелен град” от Националната кампания „Зелена България”. Амбицията ни е да работим за екологичната грамотност на гражданите, за предоставяне на необходимите екологични знания и култура на децата и младежите, защото от решаването на проблемите за взаимоотношенията между човека и природата зависи нашето и тяхното бъдеще.
Служителите и доброволците от библиотека „Родина” инициират кампания за ежемесечно събиране на хартиени и пластмасови отпадъци за рециклиране, която ще се реализира от януари 2014 г. до март 2015 г. (когато ще се чества 155-годишнината на библиотека „Родина”). Акциите ще се обявявят за всеки последен петък и събота на текущия месец. Идеята е със събраните средства да се реставрират и консервират най-пострадалите от влиянието на времето екземпляри от колекциите Краезнание и Редки и ценни документи на библиотеката.
Кампанията е част от „зелената политика” на Община Стара Загора и подкрепена лично от кмета Живко Тодоров и председателя на Общински съвет Емил Христов. Реализацията е с активното партньорство на общинска администрация.
Надяваме се, че ще намерим съмишленици във всички общински структури, образователни и културни институти в Стара Загора и заедно ще работим за устойчиво съхраняване на приза „Зелен град”.
 
Първа акция:
31 януари 2014 г. (петък) – 9.00 – 18.00 ч.
Очакваме Ви на следните адреси:
Библиотека „Родина”, бул. Руски 17
Библиотека „Захарий Княжески”, бул. Руски 44
Детски отдел, ул. Българско опълчение 69
Филиал ”Димитър Благоев”, бул. Патриарх Евтимий 176
Филиал „Августа Траяна”, ул. Августа Траяна 1
 
1 февруари 2014 г. (събота) – 9.00 – 13.00 ч.
Библиотека „Родина”, бул. Руски 17
Библиотека „Захарий Княжески”, бул. Руски 44
 
Донесете хартия и чисти пластмасови отпадъци за рециклиране!
 
Кампанията ще се реализира с активното участие на всички служители от библиотеките и доброволците от Центъра за работа с доброволци към библиотека „Родина”, част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци.

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора