Новини"Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед" ви кани на 27 януари 2014 г. (понеделник) от 19.30 ч. в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" на безплатна прожекция с образователна цел на филма "Аз, Дон Жуан" (2009) на испанския режисьор Карлос Саура.
Венеция, 1763 г. Поетът Лоренцо да Понте води много разгулен живот и заради безбройните си любовни афери бившият свещеник е осъден на 15 г. изгнание и е принуден да замине за Виена. Благодарение на своя приятел и ментор Джакомо Казанова, Да Понте се запознава с придворния композитор на австрийския император Антонио Салиери и с младия Волфганг Амадеус Моцарт. С идеята да провали Моцарт, Салиери предлага новодошлия поет и развратник да стане либретист на новата опера на Моцарт. Но талантът и сантименталните лутания на Да Понте във Виена ще допринесат за успеха на Моцарт и от съвместната им работа ще се роди едно от най-смелите и прекрасни творби - операта „Дон Жуан”.
Вход свободен!
.....
Преди прожекцията кратка презентация за своята доброволческа служба ще направи 23-годишният полски доброволец на Сдружение "Различният поглед", Матеуш Щайнке. Матеуш е в Стара Загора по проект "Заедно в изкуството 2", към Европейска доброоволческа служба, програма "Младежта в действие". Завършил е графичен и уеб дизайн в Копенхаген, Дания. Съвсем скоро той започва да води безплатна работилница за младежи по дигитални изкуства.
Елате на презентацията му и научете повече!

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора