Doneva2023

Библиотека "Родина", книжарници "Хеликон", издателство "Жанет 45" и Мария Донева представят новата поетична книга "Боядисвам в бяло лятото"
и преводната "Нощта преди Коледа" в Стара Загора.
С участието на Здравко Георгиев.
14 декември (четвъртък), 18:00 часа, Изложбена зала "Байер", ул. "Лубор Байер" 1


* * * * *
Много радост и много тъга. Любов и смърт. Приливът на Ерос и отливът на Танатос. Между тези брегове се люшка животът и добре че са думите на Мария Донева, за да ни напомнят, че всичко в него си струва да премине през сърцата ни.
                                                                         Веселина Седларска
В лятото на Мария Донева бялото е онова, което светлината вече не може да бъде. Бялото е претворената светлина. В тези стихове сред чистата радост от дните се надвесват сенките на тъгата. Но силата на бялото е в това да смеси тъгата с всички останали цветове. За да бъде отново животът!
                                                                         Здравко Дечев
Поезията в книгата на Мария Донева е такава, че ти се приисква час по-скоро да прегърнеш някого – майка или баща, брат или сестра, дете. И да им кажеш отново колко много ги обичаш.
                                                                         Красимир Лозанов

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора