Отчитането на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” 2021 се отлага за декември
 
Скъпи участници в XXXVIII издание на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев”, 
Поради извънредната епидемична обстановка в страната и поредния пик на пандемичната вълна от COVID-19 организаторите взеха решение Гала вечерта за обявяване на резултатите и награждаване на отличените автори от 38-ото издание на Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев” да се отложи за 17 декември 2021 г. (петък) от 17:00 часа.
Тогава освен награждаването публиката ще чуе рецитал на отличените млади творци и ще бъде връчено „Златното яйце“. Тържествената вечер ще започне с премиера на стихосбирката „Постоянна експозиция” на Преслава Виденова. Миналата година тя бе безапелационният фаворит на 37-мото издание на поетичния конкурс „Веселин Ханчев“. Традиционната Поетическа работилница за млади поети с журито на конкурса ще се проведе на следващия ден – 18 декември, събота.
Жури на тазгодишното издание на Конкурса, в който за „Златното яйце” се бориха 95 млади дарования, бяха поетите Камелия Кондова, Ина Иванова и доц. Васил Б. Видински (ВБВ).
Гост на Гала вечерта ще бъде Георги Господинов – носител на множество престижни литературни награди и член на журито от предходни издания на конкурса. Предвидената среща с него ще е от 19:00 часа на същия ден.
Събитията ще се проведат при спазване на всички здравни и санитарни мерки.
Организаторите си запазват правото за промени в планираните събития, предвид развитието на епидемичната обстановка.
 
С надежда, че няма да се наложи Конкурсът да се отчита онлайн, Ви желаем да бъдете здрави, вдъхновени и успешни във всичко!

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора