Поредното дарение от детски книги обогати фонда на Библиотека „Родина” Стара Загора. Благодарим на Фондация „Детски книги” и на издателство „Timelines store” за прекрасните книжки от колекцията „Малки хора, големи мечти”.
В писмото, придружаващо дарението, пише:
„В края на изминалата тежка година праводържателите на поредицата пожелаха българското издателство, ръководено от Борислава Борисова, да увеличи неимоверно цената на книгите или да унищожи целия наличен тираж и да прекрати договора си. Борислава взе решение да прекрати договора, но помоли да дари книгите на библиотеки в България чрез фондация „Детски книги”.
За едно издателство е много по-евтино да унищожи тиража си, вместо да го дари. Въпреки това днес Вие получавате 4 детски книги от чудесна поредица, която вече не е налична за продажба, заради вярата на издателката в силата на българските библиотеки.”
От името на читателите си библиотека „Родина” благодари сърдечно за щедрия жест. В отговор можем единствено да потвърдим, че вярата ни е взаимна и да си пожелаем още много разкошни книги за смели и креативни деца и качествени партньори като Борислава Борисова и издателство Timelines store!
А след броени дни поредицата ще бъде в ръцете на малките ни читатели от Детски отдел и от още три филиала на библиотеката.
Екипът на библиотека „Родина”

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора