септември - октомври, ЦБ „Родина”

Изложба „Европа в старите фондове на библиотека „Родина” - показва чуждоезични книги и периодични издания от 19. и началото на 20. век.

1 октомври (понеделник), 10:00 часа, Детски отдел на библиотека „Родина”

„Приказно утро”. Гостуват деца от ДГ № 55 „Незабравка” – с. Хан Аспарухово, по проект „Вълшебна класна стая”.

2 октомври (вторник), 10:00 часа, Детски отдел на библиотека „Родина”

„Приказно утро”. Гостуват деца от ДГ № 26 „Лилия” – с. Хрищени, по проект „Вълшебна класна стая”.

1 и 2 октомври (понеделник и вторник), 10:00 – 12:30 часа
Детски отдел на библиотека „Родина” гостува на 3-те и 4-те класове в ІХ ОУ „Веселин Ханчев” СУ „Иван Вазов”. Тема:  „Стара Загора - от древността до наши дни” -  мултимедийна  презентация, викторина, рецитал по стихове за Стара Загора.

2 октомври, 18:00 часа, РИМ – ІV експозиционно ниво

Библиотека „Родина” представя новата книга на старозагорската поетеса Виолета Бончева „Капчици от Ескобедо”. С участието на Пламен Анакиев – ИК „Огледало”, София.

„Капчици от Ескобедо” е десетата поредна книга в творчеството на Виолета Бончева - поетеса, прозаичка и преводачка от испански език и нейна четвърта белетристична творба. Тя съдържа 33 разказа и новели. В не малка част от творбите влияние има тригодишното й пребиваване в Мексико, където тя работи и учи испански език, както и продължителните й престои в Германия, Италия, Гърция. Героите са от всички прослойки на обществото, наши съвременници, които по свой уникален начин изразяват отношението си както към социалните, така и към нравствените проблеми. В някои от тях се усеща мистичен полъх, усеща се едва доловимо присъствието на тайнственият персонаж, Смъртта, но доброто и злото, оптимизмът и надеждата имат своето светло пространство на страниците на сборника. Може да се каже, че „Капчици от Ескобедо” е продължение на предходната книга на Бончева, „Лилиум”.

3 октомври (сряда), 16:00 часа, ДГ № 66 „Детски рай”

Филиал „Димитър Благоев” при библиотека „Родина” гостува на децата от предучилищната група с „Час на приказката”.

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора