На 15.06.2018 г. от 09,45 часа в залата ЗараЛаб, Стара Загора, бул. „Княз Александър Батенберг“ 28 ще се проведе седма регионална конференция на тема „Дигитализацията в нашия живот”. С посланието „Да използваме безкрайните възможности на дигитализацията, за да направим живота си по-добър“ сме си поставили задача да съберем на едно място хора, от които зависи прилагането й в различни области и чрез представяне на успешни примери да допринесем за преодоляване на съществуващия „пасивен отпор“ за приемане на възможностите й.

Конференцията ще бъде организирана в работни/дискусионни групи в зависимост от сферата на интереси на участниците - младежи; IT бизнес; училища и Тракийски университет; общински администрации, държавни институции, неправителствени организации. Каним и малки и средни фирми, които не работят в ИКТ сектора, но желаят да използват големите възможности на дигитализацията за развитие на своя бизнес. Модераторите на групите са специалисти с дългогодишен опит, които ще представят успешни практики и нови подходи в сферата на дигитализацията. Гостите ни от Република Естония ще разкажат за техния успешен опит. Младите хора ще привлечем с организираната IT работилница.

Участие ще вземат г-жа Ева Майдел, депутат в Европейския парламент; г-н Андрес Аарема, началник отдел „Е-услуги", Министерство на образованието и науката, Естония; Анела Киират, Академия „Електронно управление“, Естония; г-н Борис Герасимов, директор дирекция „ИКТ“, МОН; представител на EDIT и други водещи експерти от България.

Източник: https://www.facebook.com/events/2094252010841148/

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора