Горещи новини

448210312 854882006662133 5919935877774263509 n

Най-голямото дарение на книги за 5155,13 лв. направиха от книжарници „Ориндж” на библиотека „Родина”. С това търговската верига се превръща в дарител №1 на старозагорската читалищна библиотека за последните години.
Дарението е изключително от нови детски книжки от български и чужди автори на различни издателства и ще допълни фонда на Детския ни отдел и на филиалите ни „Августа Траяна”, „Димитър Благоев” и „Митьо Станев”. Благодарим от името на всички малки читатели, които ще разгръщат страниците и и ще се наслаждават на четенето им.
Чудесните издания пристигат съвсем навреме за откриването на традиционната лятна програма за работа с деца на библиотека „Родина”. Припомняме и, че Обществен дарителски фонд – Стара Загора за пръв път ще реализира проект, по който сме партньори, финансиран от Pepco България в рамките на програмата PEPCOlandia, изпълнявана в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.
Проектът „Лято в Библиотеката” ще предостави безплатен достъп на деца от Стара Загора и гости на града до образователни и творчески работилници. Предвидени са 12 арт работилници, свързани с развитието на творческите заложби на децата, както и 12 образователни срещи, които ще насърчат интереса на децата към четенето. Планирани се и срещи с любими детски автори.
Проектът „Лято в Библиотеката” ще стартира на 18 юни. Заниманията ще се провеждат вторник и четвъртък от 10 до 12 часа. За повече информация и подробен график, можете да проверявате в страницата на библиотеката.

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора