Стара Загора 6000, ул. "Хаджи Димитър Асенов" № 83

Езикова школа

тел.: 042 626078; 0885820899 сайт: ezikovashkola.org

           Езикова школа при Народно читалище „Родина” е създадена през 1956 година и не е прекъсвала дейността си до сега. Директор е Диана Турлакова. Помещава се в самостоятелна сграда със 7 класни стаи, библиотека с читалня и компютърен кабинет. В Езикова школа под формата на индивидуални курсове се подготвят кандидати за различни международни изпити като IELTS и TOEFL, необходими за кандидатстване в европейски и американски университети.

Школата успешно продължава да популяризира явяването на сертификатния изпит на института Pearson /PTE/, разработен за оценка на знанията в ранен етап на езиково обучение. Езикова школа е акредитиран изпитен център за провеждане на местни сесии на изпитите PTE, което я прави и популярна институция за предоставяне на качествени езикови услуги. Предлага се и традиционна подготовка на ученици в горен гимназиален клас за явяване на сертификатни изпити на университета Cambridge FCE и CAE. Има възможност за организиране на тези изпити в местни сесии, със съдействието на училище за езикова подготовка АВО Бел София. Езиковата школа успешно съчетава дългогодишна традиция с високо качество на предлаганите услуги.

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора