Начало arrow Новини arrow Културен афиш arrow LIVE ZARA JAZZ 5 с международно участие   English
Детска библиотека
Основно меню
Начало
Библиотека Родина
Новини
Проекти и програми
Нови книги
Периодика 2013
Американски кът
За Вас, ученици
Издания
Дигитална библиотека
Читалище Родина
----------
Стара Загора
Култура
Образование
Социални дейности
Старозагорска епархия
Туризъм
----------
Календари
Web връзки
Контакт с нас
Галерия
Съдържание

Търсене
· в каталога на библиотека Родина
· в каталога на фондация Миню Балкански
(книги на френски език)

· в електронните каталози на български библиотеки


Е-БИБЛИОТЕКА
Автори
Раздели
Поезия
Стихотворения за деца
Критика
Хумор и сатира
Пиеси
Пиеси за деца
Преводи
Приказки
Най-новото

Непубликувани стихотворения

Непубликувани стихотворения
Стара Загора, НЧ Даскал Петър Иванов, 2007
Пончо
Препоръчано

Коледунка
Търсене в текст
 
Знаете ли, че...

Името на месец МАРТ идва от името нa римския бог на войната Марс (Martius), тъй като пpeз март oбикнoвeнo започвали войнитe. За прабългарите това бил месец Читем. Народът нарича март "сушец", тъй като тогава не падат много дъждове.

 

 
 вторник, 16 юли 2024
LIVE ZARA JAZZ 5 с международно участие Печат Имейл
вторник, 27 октомври 2009

Концертът
За първи път в Live Zara ще звучи саксофон, и то не на кого да е, а на талантливия белгийски инстументалист и композитор Бернар Гюо. Това е второ международно участие в концертите от джаз поредицата. В първото издание на Live Zara Jazz старозагорската публика чу и видя изпълненията на румънския контрабасист Педро Негреску.

Другото интересно име в афиша на Live Zara Jazz 5 е това на българския пианист и композитор Събин Тодоров. Повече от 12 години той прави успешна кариера в Белгия, където осъществява различни музикални проекти.
Изненадите в Live Zara не свършват – зад контрабаса ще видим един от най-добрите български басисти, Веселин Веселинов – Еко.
Другите двама музиканти в петото издание на Live Zara Jazz са добре познати на публиката в града на липите. Това са тромпетистът Венцислав Благоев и барбанистът Димитър Димитров.

Откритият урок
В Live Zara Jazz продължаваме и с другата наша инициатива, провеждането на уъркшоп по импровизационна музика.
В този уъркшоп младите старозагорски музиканти ще имат възможност непосредствено да общуват с петимата изпълнители от Live Zara Jazz 5.
Събин, Венци, Бернар, Веско и Митко ще покажат на младите таланти една малка част от тайните на магията, наречена джаз. Който иска, ще може да се качи на сцената и да посвири с професионалистите. Правим уточението, че няма да очакваме чудеса от младите, бихме искали просто да усетят и споделят красотата на музиката.
Правим този урок за музиканти, но това не означава, че залата е затворена за останалите посетители. Напротив, всеки, който желае, може да присъства. Входът за открития урок е свободен.
Публиката ще може да общува с музикантите и да им задава въпроси. Младите например ще могат да разберат от Събин и Бернар къде в Белгия могат да учат съвременна музика (джаз, поп и др.). С една дума, хората ще могат питат каквото поискат.
Начало на открития урок: 17.00 ч.
Място: Драматичен театър
Вход свободен

Live Zara Jazz 5

Бернар Гюо – саксофон
Събин Тодоров – пиано
Веселин Веселинов - Еко – бас
Венцислав Благоев – тромпет
Димитър Димитров – барабани

В програмата: композиции на Събин Тодоров и Бернар Гюо.

Дата: 2 ноември 2009 г. (понеделник)
Час: 19.00 ч.
Място: Драматичен театър „Гео Милев”
Цена на билетите: 8 лв.; за ученици - 5 лв; за пенсионери - 3 лв.

Бернар Гюо е роден през 1972 г. в Лоб, Белгия.
През 2003 г. завършва Кралската Консерватория в Брюксел, след което започва кариерата си на концертиращ музикант и преподавател.
През 2008 г. излиза неговият първи компакт диск "Съмър резиданс", в който е записал авторски композиции за два саксофона, тромпет, пиано, бас и барабани.
Бернар свири в различни формации, от които се откроява неговия квартет със Събин Тодоров на пианото, Пийт Вербист на баса и Лионел Бьовенс на барабаните.
Бернар е голям почитател на България, това е третият път, в който посещава страната ни, и за пръв път ще направи серия от концерти с Венци Благоев и Събин Тодоров.

http://www.myspace.com/bernardguyot
Бернар Гюо
Събин Тодоров е роден през 1966 г. в Бургас.
През 1991 г. завършва Държавната Музикална Академия в София със специалност "Теория на музиката".
През 1997 г. заминава за Белгия, и там през 2004 година завършва Кралската Консерватория в Брюксел със специалност „Джаз пиано”.
Събин концертира с различни формации; неговото трио със Сал Ла Рока на баса и Лионел Бьовенс на барабаните записа първия си компакт диск през 2008 година и направи множество концерти в Белгия, Франция, а през месец септември 2008 свири на празниците "Аполония" в Созопол.
През ноември 2009 г. Събин ще запише компакт диск с триото си, саксофониста Стив Убен и вокалистките от "Българка Джуниър Квартет".
Този проект се представи с голям успех на фестивала в Гом, Белгия през август тази година.

http://www.myspace.com/sabintodorov
Събин Тодоров

Веселин Веселинов - Еко е роден на 19.10.1963 г. в София. От юношеска възраст започва да свири на бас китара под влиянието на рок групи като Гранд фънк Рейлроуд, Лед Цепелин и др. По-късно е приет да учи в Държавната музикална академия в София, специалност "Електрическа и акустична бас китара".
Утвърждава се като търсен студиен изпълнител и участва в стотици записи и концерти - акомпанира на най-популярните звезди на местната музикална сцена, прави театрална и филмова музика, телевизионни и радиопредавания, джингли.
В периода 1990-2002 г. е член на Подуене блус бенд.
През 1996 г. е съучредител на джазфюжън формацията "Зона Ц", която издава 3 компактдиска с преобладаващо негови композиции и участва на джаз фестивали и концерти в Ирландия, Гърция, Турция, Германия, Македония и България.

Димитър Димитров е роден на 27 юли 1969 г. в София. Започва да свири на барабани на 12 години. Завършва Музикалната академия през 1994 година със специалност „Ударни инструменти”, след което и магистратура по джаз барабани в Консерваторията „Рихард Щраус” в Мюнхен. От 1999 до 2003 г. е барабанист на Биг Бенда на БНР. Преподавал е в НБУ. Участвал е в различни джаз проекти в Европа и Съединените Щати. Любимият му инструмент е с марката Grech. Безспорен връх в досегашната му кариера е участието му на фестивала Пловдивски Джаз Вечери 2009 заедно с великия американски тромпетист Ренди Брекър.
http://lushlife.eu
Димитър Димитров
Вецислав Благоев – тромпет е един от идейните организатори на Live Zara Jazz. Той е неизменен участник в досегашните четири издания на старозагорската джаз поредица. Благодарение на него публиката има възможност да се докосне до изкуството на най-добрите български и европейски джаз музиканти.
Един от най-успешните му проекти тази година е участието на Ренди Брекър на Пловдивски Джаз Вечери. Носителят на 5 награди „Грами” свири на фестивала по личната покана на Венци и заедно те направиха изключителен концерт.
През годините с Венцислав Благоев свирят музиканти като Били Кобъм, Аирто Морейра, Маркус Щокхаузен, Антони Дончев, Любомир Денев, Шибил Бенев, Пламен Карадонев и други.

http://ventzijazz.com/
Венци Благоев

Снимки от уъркшоп на Live Zara Jazz 4

     
Последна промяна: вторник, 27 октомври 2009
 
< Предишен   Следващ >
                   
   
PC-TM
СБИР
 
Център за независим живот
Национален младежки поетичен конкурс "Веселин Ханчев"
Конкурс за млади изпълнители
 
Bemis Public Library
       


Етичен кодекс на библиотекарите в Република България


Портал за обществена информация


Пресцентър на община Стара Загора
Новини

Стара Загора - събития и новини


Най-новото

Най-четеното
Статистика
Потребители: 1123
Новини: 1426
Връзки: 307
        English version
Go to top of page  Начало | Библиотека Родина | Новини | Проекти и програми | Нови книги | Периодика 2013 | Американски кът | За Вас, ученици | Издания | Дигитална библиотека | Читалище Родина | Стара Загора | Култура | Образование | Социални дейности | Старозагорска епархия | Туризъм | Календари | Web връзки | Контакт с нас | Галерия | Съдържание |
© 2004 - 2011, Библиотека Родина - Стара Загора