Начало arrow Новини arrow Библиотека Родина arrow Национална дарителска кампания „Книги на моето детство"   English
Детска библиотека
Основно меню
Начало
Библиотека Родина
Новини
Проекти и програми
Нови книги
Периодика 2013
Американски кът
За Вас, ученици
Издания
Дигитална библиотека
Читалище Родина
----------
Стара Загора
Култура
Образование
Социални дейности
Старозагорска епархия
Туризъм
----------
Календари
Web връзки
Контакт с нас
Галерия
Съдържание

Търсене
· в каталога на библиотека Родина
· в каталога на фондация Миню Балкански
(книги на френски език)

· в електронните каталози на български библиотеки


Е-БИБЛИОТЕКА
Автори
Раздели
Поезия
Стихотворения за деца
Критика
Хумор и сатира
Пиеси
Пиеси за деца
Преводи
Приказки
Най-новото

Непубликувани стихотворения

Непубликувани стихотворения
Стара Загора, НЧ Даскал Петър Иванов, 2007
Пончо
Препоръчано

Коледунка
Търсене в текст
 
Знаете ли, че...

Името на месец МАРТ идва от името нa римския бог на войната Марс (Martius), тъй като пpeз март oбикнoвeнo започвали войнитe. За прабългарите това бил месец Читем. Народът нарича март "сушец", тъй като тогава не падат много дъждове.

 

 
 вторник, 16 юли 2024
Национална дарителска кампания „Книги на моето детство" Печат Имейл
неделя, 10 декември 2006
 

НАЦИОНАЛНА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ

"КНИГИ НА МОЕТО ДЕТСТВО"


 

На 17.11.2006 г. Българският Червен кръст (БЧК) и Coca-Cola обявиха началото на втората национална дарителска кампания „Книги на моето детство”. Стартът на кампанията беше поставен с дарение на 4 000 нови детски книги от Компанията Coca-Cola в полза на Съюза на библиотечните и информационни работници (СБИР). Дарените книги ще бъдат разпределени от БЧК и СБИР за библиотеки и училища в страната.

Националната дарителска кампания “Книги на моето детство” има за цел да насърчава интереса на децата и подрастващите към книгите и да развива читателската им култура. Кампанията се организира под патронажа на министър Даниел Вълчев и с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

В дните до 31 декември нови книги ще се приемат в регионалните офиси на БЧК в цялата страна, в библиотеки и в големи търговски обекти. Кампанията ще обхване 28-те областни центъра в страната.

В Стара Загора кампанията за набиране на нови детски книжки ще продължи от 27.11.2006 г. до 22.12.2006 г. Пунктове ще бъдат разкрити в сградата на Областния съвет на Български Червен кръст, книжарници “Пингвините” и “Хеликон”, в централната сграда на библиотека “Родина” и филиала й на ул. Раковски 69, СОУ “Максим Горки” и ГПЧЕ “Ромен Ролан”. Всеки понеделник и четвъртък от 10 до 12 часа и от 15 до 17 часа в три от местата за събиране на книги – книжарници ”Пингвините”, “Хеликон” и библиотека “Родина” - ще дежурят доброволци на БМЧК – Стара Загора и ще регистрират даренията на гражданите, желаещи да се включат в кампанията.

Дарените нови книги ще бъдат предоставени на нуждаещи се обществени библиотеки и училища в цялата страна, избрани от БЧК и Съюза на библиотечните и информационни работници. Всички дарители в кампанията ще получат гривни “Аз дарих книга!” и разделител за книга от доброволците на БЧК.

Част от кампанията е и работата със специално помагало “Книги на моето детство”, което от миналата година използват над 1 200 ученици и учители от няколко класа на училища в София и Смолян. Помагалото има за цел да поощри уменията за четене и писане на деца от 8 до 11-годишна възраст. Основните дейности по помагалото се осъществяват с подкрепата на специално обучени доброволци на Български младежки Червен кръст, а издаването му е финансирано от Coca-Cola. Помагалото е предназначено за извънкласна работа и е подготвено от екип от преподаватели, специалисти и доброволци. Тази година децата от още шест български града - София, Смолян, Варна, Сливен, Русе, Габрово, Бургас и Благоевград, ще започнат работа по помагалото.

Градовете, в които ще могат да се даряват книги за кампания “Книги на моето детство”, са: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

 

За контакт:
Стефка Абаджиева
Директор на Секретариата на ОблС на БЧК – Стара Загора
Тел.: 042/ 625 209
е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

Борислава Бонева
Организатор-приемна в Секретариата на ОблС на БЧК – Стара Загора
Тел.: 042/ 622 668
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

Последна промяна: вторник, 12 декември 2006
 
< Предишен   Следващ >
                   
   
PC-TM
СБИР
 
Център за независим живот
Национален младежки поетичен конкурс "Веселин Ханчев"
Конкурс за млади изпълнители
 
Bemis Public Library
       


Етичен кодекс на библиотекарите в Република България


Портал за обществена информация


Пресцентър на община Стара Загора
Новини

Стара Загора - събития и новини


Най-новото

Най-четеното
Статистика
Потребители: 1123
Новини: 1426
Връзки: 307
        English version
Go to top of page  Начало | Библиотека Родина | Новини | Проекти и програми | Нови книги | Периодика 2013 | Американски кът | За Вас, ученици | Издания | Дигитална библиотека | Читалище Родина | Стара Загора | Култура | Образование | Социални дейности | Старозагорска епархия | Туризъм | Календари | Web връзки | Контакт с нас | Галерия | Съдържание |
© 2004 - 2011, Библиотека Родина - Стара Загора