Изложби, книги, изкуство, наследство и чаша вино с „Родина“

В рамките на Нощ на изкуствата - 2017 и традиционните Европейски дни на наследството - 2017, които се провеждат през септември у нас и в Европа, библиотека „Родина“ предлага на своите посетители, на жителите и гостите на Стара Загора да се запознаят с книжовното ни наследство с интересна изложба. Експозицията „Европейското книжовно наследство в старите фондове на библиотека „Родина” показва чуждоезични книги и периодични издания от 19. и началото на 20. век.

Можете да я разгледате в Централна библиотека на бул. „Руски“ 17 от 8:15 до 18:15 ч., а в Нощта на изкуствата - до 24:00 ч.

 

В най-артистичната нощ на годината ви предлагаме още:
- Да потърсите своята книга на традиционния ни щанд „Шанс”;
- Да пуснете книга да пътува в нашата Буккросинг зона;
- Да ни станете приятел и читател, последното БЕЗПЛАТНО;
- Да разгледате творбите на братята Емилиян и Станимир Вълеви, които избраха нашата библиотека, за да представят самостоятелната си изложба "Имагинериум"! Ако сте любители на комикси, графики и илюстрации не пропускайте да се разходите край лавиците в отдел Заемна за дома;
- Да изпиете глътка добро вино в приятна компания!
А в Детски отдел на библиотека „Родина“ ул. „Българско опълчение” № 69 от 18:30 – 20:00 ч. ви очаква най-щурото Пижамено парти с игри и изненади за най-малките любители на книжките.
Пълната програма на Нощ на изкуствата можете да откриете на - http://www.starazagora.bg/predstoyashti-proyavi/item/10428

В момента има 110 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора