Богомилите: Есеите на България

Библиотека „Родина“ Стара Загора

Представяме Ви

Вартануш Торком Корисян-Меонлина и изследването й
„Богомилите: Есеите на България“
на 27 септември 2017 г., (сряда), 18:00 ч.
в Къща музей „Гео Милев“

Меонлина е енергетик по образование. Повече от две десетилетия се занимава с история и издирва следите на изопаченото до неузнаваемост минало на България. Тези й занимания я отвеждат до участие в конференции по алтернативна история (Варна и Стара Загора) с теми „Дважди свещеният Пловдив“, „Божествените Пелазги на Омир“, Кабирските мистерии“, „Александър Македонски“, „Атила Дуло“ и др.
Книгата „Богомилите: Есеите на България” е посветена на едни от най-значимите страници от нашата история. Затова мотото ѝ е „Няма религия по-висша от истината”.

„Питат кои са богомилите. Всички хора, които носят добри, светли идеи, са богомили – те са носители на новата култура. Който не знае това, казва, че богомилите развращават народа – не, те са оправяли света. И Христос е богомил и за богомилското му учение го разпнаха.“ Беинса Дуно
„И некой от бъдещите ще върви върху руините и ще дири скъпи съкровища…“ (Симеон Антипа), каквито у нас има в изобилие, но които трябва да познаваме, почитаме и популяризираме с основателна гордост!“ Меонлина

В момента има 167 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора