Братята Вълеви представят своята "Имагинериум"

Ако сте любители на комикси, графики и илюстрации!

Ако имате малко свободно време или отпуската Ви не е достатъчно вълнуваща!

Заповядайте в библиотека "Родина" на бул. "Руски" 17 и се насладете на творчеството на двама млади автори!

Емилиян и Станимир Вълеви избраха нашата библиотека, за да представят самостоятелната си изложба "Имагинериум"!

Двамата братя са художници и писатели, а творбите им са участвали в множество международни изложби и форуми.

Част от техните творби са първата електронна графична новела в България - „Под моята кожа“, „In the mood“ – номиниран за Spectare Creative’s Independant Comic Award 2014 и издаден в САЩ и Аржентина и със свой собствен адаптиран анимационен филм, „Самсон“ – първото комикс произведение публикувано в Българско литературно списание и др.

В горещите летни дни имаме специална изненада за четящите хора. Докато взимате нови вълнуващи четива, или връщате прочетените книги, обмисляйки презареждане, Ви предлагаме да разгледате нашата самостоятелна изложба „ИМАГИНЕРИУМ“! От 21.07.2017 можете да се насладите на изложбата в Библиотека „Родина“ на булевард Руски №17, Стара Загора. Библиотека "Родина" е най-голямата читалищна библиотека в България и най-старата в област Стара Загора. За нас е удоволствие творчеството ни да бъде в този храм на културата и книжнината.

                                                                   Емилиян и Станимир Вълеви

IMAGINARIUM2017ExhibitionPosterPRodinaLibraryPreview

В момента има 61 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора