Ново дарение от Интеракт клуб Стара Загора

Нови книги на стойност 395.45 лв. дариха младежите от Интеракт клуб Стара Загора. Томчетата са купени със средства, събрани от организираната им доброволческа кампания за нови книги за Библиотека "Родина“ Стара Загора.

Александър Секулов, Александър Чобанов, Михаил Вешим, Фредерик Бакман, Брандън Сандърсън, Ерих фон Деникен и Доналд Тръмп са само част от имената, чиито нови издания ще попълнят рафтовете на старозагорската библиотека. Сред дарените книги е и изданието „Древнобългарският календар и именникът на българските владетели. Митове и реалности“ на Живко и Иван Войникови. Благотворителната инициатива е провокирана от Сдружение GLOW, чиито участници пък са се вдъхновили от книгата на Джо Абъркромби „Внезапни завършеци“. Това е поредната партньорска инициатива, свързана с четенето и книгите на младите хора от Интеракт клуб Стара Загора и Сдружение GLOW. Традиционно те са част и от Маратона на четенето с кампаниите си #ЧетеМиСе и #ДайНаКирилица. Благодарим за всяка една книга, приятели от Interact Club Stara Zagora! Вие сте чудесни!

В момента има 134 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора