Висшият адвокатски съвет дари правна литература на библиотека "Родина"

a2

Ценно дарение от правна литература получи библиотека „Родина“ – Стара Загора от Висшия адвокатски съвет в България. Подбраните 19 заглавия щеa1 допълнят фонда на библиотеката от правна литература и ще бъдат достъпни на всички, които търсят актуална специализирана информация. Сред дарените книги са “Съдии, казусът ви принадлежи. Съдебни пледоарии“ на Хари Хараламбиев, “Колизии между българското законодателство и ЕКПЧ” на Михаил Екимджиев и Снежана Стефанова, „Учредителите. Участниците в Народното събрание в Търново 10.II.-16.IV. 1869 : Енциклопедичен справочник“ от проф. Милко Палангурски. На разположение на читателите са и „Наръчник по европейско право относно убежището, границите и имиграцията“, “Практическо ръководство върху критериите за допустимост на жалбите до Европейския съд по правата на човека”, “Юбилейно издание на Висшия адвокатски съвет в 2 тома” и др. Библиотека „Родина“ и филиалите ѝ разполагат и с новата книга на старозагорския художник Светлин Стоев „Будни сънища“, екземпляри от която ни бяха дарени от общинския съветник Ангел Филипов в Нощта на изкуствата ‘2016.

Списък на книги, дарени от Висшия адвокатски съвет на Библиотека "Родина" - Централна библиотека,Стара Загора

1. 800 [осемстотин] години Магна Харта и голямата й дъщеря американската конституция
2. Антонова, Веселина. Илия Цанов: Из записките ми.
3. Балканджиева, Благовеста. Адвокатски преглед: Библиография 1921-1948, 1999-2008
4. Бейли, Франсис. Съдебният адвокат
5. Бончовски, П. Свободно движение на решения (Република България и Европейския съюз)
6. Брайков, В. Договорът за продажба - спътник на цивилизацията
7. Владикин, JI. Данък върху добавената стойност и акциз при вътреобщностната търговия в Европейския съюз
8. Добчев, Петко, Благовеста Балканджиева. Юбилеен алманах Висш адвокатски съвет: 1925-2010
9. Екимджиев, M., С. Стефанова. Колизии между българското законодателство и ЕКПЧ
10. Ю.Иванова, Р. Коментар на новия Граждански процесуален кодекс
11. Лекарската (медицинската) грешка: Материали от семинара, организиран съвместно от Международния съюз на адвокатите (UIA), Висшия адвокатски съвет (ВАдС) и Софийския адвокатски съвет (САС), 27-28.VI.2914 г. София
12. Манолова, М. Създаване на Търновската конституция
13. Наръчник по европейско право относно убежището, границите и имиграцията
14. М.Палангурски, М. Учредителите. Участниците в Учредителното Народно събрание в Търново 10.11-16.IV.1879: Енциклопедичен справочник
15. Правата и задълженията на адвоката в практиката на ЕСПЧ
16. Практическо  ръководство върху критериите за допустимост на жалбите до Европейския съд по правата на човека
17. Розов, Филко. Адвокатската защита по граждански дела
18.  Хараламбиев. Хари. Съдии, казусът ви принадлежи: Съдебни пледоарии
19.  Юбилейно издание на Висшия адвокатски съвет в два тома: т. 1 Закон за адвокатите от 22 ноември 1888 г.; т. 2 Българската адвокатура, нормативна уредба

В момента има 117 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора