Благотворителен концерт-базар на Дамски хор "Библиофония"

На 27 юли 2016 г. (сряда) от 19:00 ч. в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора - благотворителен концерт на Дамски хор "Библиофония". Събитието е с цел събиране на средства за участие на хора в Международен фестивал в Балчик.

От близо 5 месеца Стара Загора има действащ Хор на библиотекарите, който вече си има и име – „Библиофония“. Той е създаден по абсолютно неформален начин от талантливи библиотечни специалисти – ентусиасти. Пеещите са 15 на брой, жени, а репертоарът им е много разнообразен – от фолклор до парчета на "Любе". Диригент, създател и ръководител на хора е Дончо Донев – доктор по психология, чийто живот е обвързан с хоровото изкуство. Никой от хористите не е професионалист. Те отделят от личното си време, за да се занимават с това, водени от любовта си към музиката и изкуството. Хорът сам по себе си е уникален, тъй като в България няма аналогична формация. Първата му изява е на 11 май 2016 година, когато е и Денят на библиотекаря. Те пеят пред отбрана публика, но предизвикват фурор и успяват да докоснат сърцата на всички присъстващи. Изпълнителските и интерпретаторските умения на дамски хор „Библиофония” са оценени и от известния старозагорски композитор Кирил Тодоров. Той им подарява своя любима песен, която хорът включва в конкурсния си репертоар. Още дебютант, хорът е забелязан и е поканен да участва в международния форум „Българско наследство”, който ще се проведе в град Балчик от 26 до 28 август 2016 г. За тази цел те се нуждаят от средства за сценично облекло, пътни и нощувки.

Още информация на: http://tvstz.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/23918-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0

13775905 1168194729911979 1039935814382131107 n

В момента има 61 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора