Представяме Ви...литературна среща с Олга Михайловна Борисова

В поредицата "Срещи с автограф" Клуб "Млад писател” при НЧ "Родина – 1860” и Библиотека "Родина", с подкрепата на Къща музей "Гео Милев", Ви канят на литературна среща с Олга Михайловна Борисова - поет и преводач от гр. Самара, Русия.

Авторката ще представи поетесата Антонина Димитрова.

454902d5000c9dbf179091db912c00c1Олга Борисова е педиатър, поет и преводач. Живее в град Самара. Автор е на поетическите сборници „Като мимолетен ден“, „Отражение“, „Времена и време“. Превежда от български, френски, английски, финландски и чешки езици. Победител и призьор в международни поетически конкурси, в това число : Първа награда в 35-я международен конкурс „Игра на цветове в Пиренеите“, второ място в същия конкурс през 2014 и 2015 години. Призьор в Международния фестивал „Славянски традиции“2014, Крим; в Московския международен литературно-музикален фестивал-конкурс на името на Сергей Антонович Кличков „Душата моя, като птица…“; в Международния конкурс „Пясък и лира“; серия от участия в Международния литературен конкурс „Големият финал“. Победител е в Международния фестивал „Славянски традиции“2015 и 2016 г.. Няколкократен победител е в конкурси за превод от български на френски. Публикува в руски и чуждестранни списания. Нейните стихове са преведени на чужди езици.

Удостоена е с почетния знак „Писателско братство“. Стипендиант е на Министерството на културата на РФ. Олга Борисова е член на Съюза на професионалните литератори в Русия, ръководител е на Регионалната Самарска организация на този съюз и e гл. редактор на алманаха „Паралели“. Член е на литературно-творческата организация „Точки“.


Очакваме Ви на 27 юни 2016 г. (понеделник) в 17:30 ч. в Къща музей "Гео Милев"!

В момента има 81 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора