”ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД дари нова българска литература на библиотека „Родина”

Дарение от 50 тома съвременна българска литература направи ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД на библиотека „Родина” – Стара Загора.

Дарителският жест е по повод 50-годишнината на енергийното дружество и предстоящия празник на славянската писменост и култура - 24 май.

Дарението бе връчено от Цветан Георгиев, който заяви, че инициативата да даряват книги на български училища, читалища и библиотеки е традиционна, защото като социално отговорно предприятие енергийното дружество не може да бъде безучастно към потребността на читателите от нови книги, духовност и култура.

Дарението  попълва фонда на библиотеката с най-новите произведения на Георги Господинов, Мирослав Пенков, Деян Енев, Васил Георгиев, Константин Трендафилов, Георги Бърдаров, Александър Секулов, Васил Георгиев, Йорданка Белева, Силвия Чолева, Живка Иванова и много др.

Още за дарителската инициатива можете да прочетете на сайта на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД - http://www.tpp2.com/

В момента има 48 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора