Национална библиотечна седмица (13 – 17 май 2019 г.) "Книгите са само началото..."

58711615 2283238005046081 2925547815830552576 n

За 14-а поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира застъпническата кампания Национална библиотечна седмица с поредица от разнообразни събития в цялата страна. Инициативата се провежда в партньорство с Фондация „Глобални библиотеки – България” и с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Медийни партньори са БНР и БНТ, в. К и в. 24 часа, сайтовете „Детски книги“ и „Аз чета“.

ПРОГРАМА НА БИБЛИОТЕКА „РОДИНА”

13 – 17 май
Дни на отворените врати : безплатен 6-месечен абонамент за нови читатели, дни без санкции и глоби за читатели, просрочили регламентирания срок за заемане на книги от библиотеката и филиалите ѝ.

14 май (вторник)
12:30 – 14:00 часа, Детски отдел
„Библиотеки: пътешествие във времето. Прочутите древни библиотеки“ – мултимедийна презентация, викторина, литературно четене на стихове и разкази за книгата.
Творческо ателие за изработване на мини-книжки.
„Лабиринти от книги“ – запознаване с дейността на библиотеката.
18:00 часа, Книжарница „Хеликон”
Библиотека „Родина”, книжарница „Хеликон” и издателство „Сиела” представят Деница Дилова и романа ѝ „Безумецът от Таро”. С думи за книгата – Мария Донева.

15 май (сряда)
18:00 – 21:30 часа, Кафене „Августа” (РИМ)
Участие в Европейската нощ на литературата с романа „Паякът в раната” на румънския писател Матей Вишниек.

16 май (четвъртък)
12:30 – 14:00 часа, Детски отдел
„Библиотеки: пътешествие във времето. Прочутите древни библиотеки“ – мултимедийна презентация, викторина, литературно четене на стихове и разкази за книгата.
Творческо ателие за изработване на разделители за книги.
„Лабиринти от книги“ – запознаване с дейността на библиотеката.

В момента има 71 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора