Библиотека "Родина" представя Екатерина Костова

Библиотека Родина, Радио Стара Загора и Виолета Бончева ви канят на литературна среща с Екатерина Костова.Екатерина Костова 3

Екатерина Костова е родена в Пловдив през 1969 г. От ноември 2016 г. до август 2018 г. живее в Аликанте, Испания. Има отпечатани 4 книги: три с проза - „Платното на Пенелопа“, (издадена с конкурс на Националния център по книгоиздаване през 1994 година в Издателство "Хр. Г. Данов"); „Писма под възглавницата“ (ИК „Хермес“, 2014 г., след конкурс по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания) ; „Свети Никола от Залива на подковата“ (Издателство Fast Print Books, 2016 г.); и една с поезия - „Думите ме носят“ (Издателство „Буквите“, 2017 г. - книгата е отпечатана като първа награда от поетичния конкурс „По стъпките на лятото 2016“, Фондация „Буквите“).

През септември 2018 г. стихотворението й „Малекон“ спечели трето място в Международния литературен конкурс „Пътят към Итака“ на КДК „Нов живец“ Атина. Готово е и преиздание на първия й роман-миниатюра „Платното на Пенелопа“, отново с клеймото на Fast Print Books, чиято онлайн платформа за книги – книги.ею - е първата с домейн на кирилица.

По образование е филолог, по професия - журналист. Работила е като водещ, репортер и редактор в БНТ (ТВ Канал Пловдив), като кореспондент на БТВ, РЕТВ, Нова ТВ, Би Ай Телевизия. Била е водещ и на делничната програма на Дарик радио Пловдив. Преподавала е български език в Неделно българско училище Слово, Аликанте. В момента развива собствен онлайн проект F2F TV /www.f2ftv.net/

Заповядайте в 18:00 часа на 14 март, четвъртък, в Радио Стара Загора.
Входът е свободен.
Още за писателката на: Ekaterina Kostova Author и F2F-TV - Дневникът на ЕК

В момента има 201 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора