Библиотека „Родина” – събития през м. октомври

септември - октомври, ЦБ „Родина”

Изложба „Европа в старите фондове на библиотека „Родина” - показва чуждоезични книги и периодични издания от 19. и началото на 20. век.

1 октомври (понеделник), 10:00 часа, Детски отдел на библиотека „Родина”

„Приказно утро”. Гостуват деца от ДГ № 55 „Незабравка” – с. Хан Аспарухово, по проект „Вълшебна класна стая”.

2 октомври (вторник), 10:00 часа, Детски отдел на библиотека „Родина”

„Приказно утро”. Гостуват деца от ДГ № 26 „Лилия” – с. Хрищени, по проект „Вълшебна класна стая”.

1 и 2 октомври (понеделник и вторник), 10:00 – 12:30 часа
Детски отдел на библиотека „Родина” гостува на 3-те и 4-те класове в ІХ ОУ „Веселин Ханчев” СУ „Иван Вазов”. Тема:  „Стара Загора - от древността до наши дни” -  мултимедийна  презентация, викторина, рецитал по стихове за Стара Загора.

2 октомври, 18:00 часа, РИМ – ІV експозиционно ниво

Библиотека „Родина” представя новата книга на старозагорската поетеса Виолета Бончева „Капчици от Ескобедо”. С участието на Пламен Анакиев – ИК „Огледало”, София.

„Капчици от Ескобедо” е десетата поредна книга в творчеството на Виолета Бончева - поетеса, прозаичка и преводачка от испански език и нейна четвърта белетристична творба. Тя съдържа 33 разказа и новели. В не малка част от творбите влияние има тригодишното й пребиваване в Мексико, където тя работи и учи испански език, както и продължителните й престои в Германия, Италия, Гърция. Героите са от всички прослойки на обществото, наши съвременници, които по свой уникален начин изразяват отношението си както към социалните, така и към нравствените проблеми. В някои от тях се усеща мистичен полъх, усеща се едва доловимо присъствието на тайнственият персонаж, Смъртта, но доброто и злото, оптимизмът и надеждата имат своето светло пространство на страниците на сборника. Може да се каже, че „Капчици от Ескобедо” е продължение на предходната книга на Бончева, „Лилиум”.

3 октомври (сряда), 16:00 часа, ДГ № 66 „Детски рай”

Филиал „Димитър Благоев” при библиотека „Родина” гостува на децата от предучилищната група с „Час на приказката”.

В момента има 192 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора