Музика и поезия с Библиотека Родина, Петър Чухов и ЛаТекст

В Нощта на изкуствата ви каним на Музика и поезия на открито с Петър Чухов и литературна рок група "ЛаТекст" от 21:00 часа на Античната улица.

„ЛаТекст“ е литературна рок група с членове Петър Чухов / Petar Tchouhov (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (ударни). За шестгодишното си съществуване те осъществяват поредица от концерти на различни фестивали – „София: Поетики” (2012), „София диша” (2012, 2013), „Малък сезон“ на ТР „Сфумато” (2012, 2013), „Улица Отец Паисий“ (2012), „Седмици на четенето” (2012), „Улица Нов Живот – 20 години след Димитър Воев“ (2012), „Панаир на младите” (2013), „Софийски литературен фестивал” (2013), „квАРТал” (2016) и др., а също и в много клубове в София и други градове на страната. Често на сцената с групата излизат като гости и други поети и музиканти от България и чужбина. През 2014 г. „ЛаТекст“ печелят наградата на слушателите на конкурса за нова българска песен на БНР „Златна пролет” с парчето си „Shoot Me Again”, към което правят видеоклип, а същата година издават и първия си компактдиск, който съдържа 7 композиции.

LaText Photo Vladislav Hristov copy

Повече за групата на:
http://latext.eu/bg/home/
https://www.facebook.com/LaTextBg
Снимка на корицата: Владислав Христов

В Нощта на изкуствата ви каним още:

18:00 – 21:00 часа, Детски отдел на библиотека „Родина”
(ул. "Бълг. опълчение" 69)
Малка нощ на изкуствата : Пижамено парти

19:00 – 24:00 часа, Библиотека „Родина (бул. „Руски” 17)
Една нощ в Библиотека „Родина”:
• Щанд „Нов шанс за бездомни книги”
• Безплатно записване на нови читатели (за 6 мес.)
• Буккросинг зона

В момента има 169 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора