Маратон на четенето 2017 в снимки Маратон на четенето 2017 в снимки

Маратон на четенето 2017 в звук

Четяща Стара Загора '2017: Четат деца от детски градини

Децата от ЦДГ „Синчец“ в Павел баня изпълниха драматизация „Маминото жабче“, а децата от подготвителна група на ЦДГ „Българче“ четоха приказки.

Четяща Стара Загора '2017: Четат първокласници от СУ "Иван Вазов"

Четат учениците от 1. д клас на СУ „Иван Вазов” с класен ръководител Иванка Кирилова

Четяща Стара Загора '2017: "Дядо вади ряпа"

Децата от IV подготвителна група на ЦДГ № 11 „Загоре” в кв. „Кольо Ганчев” участват в XII Маратон на четенето в Стара Загора с драматизация на приказката „Дядо вади ряпа”.

Четяща Стара Загора '2017 : ОУ "Георги Райчев"

Децата от ОУ "Георги Райчев" четат "Преди да се родя и след смъртта ми" и "Под игото".
XII Маратон на четенето.

Четяща Стара Загора '2017 : V OУ "Митьо Станев"

Четат третокласници от V Основно училище "Митьо Станев" Стара Загора.
XII Маратон на четенето.

Четяща Стара Загора '2017 : ОУ "Николай Лилиев"

Четат ученици от ХІ ОУ „Николай Лилиев” Стара Загора. XII Маратон на четенето

Четяща Стара Загора '2017 : СУ „Максим Горки“ чете на китайски език

Учениците от 8.в клас на СУ „Максим Горки“ с ръководител г-жа Раденкова четат поезия на китайски и на български език.
XII Маратон на четенето.

Четяща Стара Загора '2017 : СУ „Максим Горки“ чете Екзюпери

Драматизация на „Малкият принц” от Екзюпери на ученици от 4.а клас от СУ „Максим Горки” Стара Загора. XII Маратон на четенето

Маратон на четенето с нашите партньори от РБ "Захарий Княжески"

Тази година РБ "Захарий Княжески" отново беше наш партньор в провеждането на XII Маратон на четенето "Четяща Стара Загора"!

На 11 април Александър Ненов представи новата си книга "Интернет безопасност".

На 12 април журналистката Донка Йотова и историка Георги Христов представиха книгата на Галина Костова "Легендата за царя".

На 21 април се проведе Ден на Земята с децата от ЦДГ „Светлина”.

На 24 април на Пролетния литературен салон гостуваха писатели и поети от Велико Търново. Проф. Сава Василев, преподавател във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и дългогодишен директор на университетската библиотеката и старозагорският писател Йордан Атанасов представиха творците, сред които млади и талантливи студенти, участници в Литературен клуб „Емилиян Станев” към ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”.
Свои литературни четения направиха проф. Радослав Радев, Владимир Шумелов, Янислав Янков, Снежана Иванова, Светла Андреева, Илия Гайдев, Константин Небешков. Музикална програма изнесоха възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова”.

На 25 април четвъртокласници от ОУ "П. Р. Славейков" посетиха Детски отдел на РБ. Учениците четоха откъси от "Лили Чудото" и "Дневникът на един дръндьо". Забавляваха се с най-интересните и интерактивни книги. Вечерта бе представена книгата „Първите седем” от Боян Петров, специален гост на Дните на планинарското кино 2017 – Стара Загора

На 26 април гости на РБ бяха децата от две детски градини. Малчуганите от втора група на ЦДГ "Ян Бибиян" рецитираха стихове, пяха и артистично пресъздадоха приказката "Зайовата къщурка",а децата от ДГ "Светулка" направиха драматизация „Глупавото мишле” по С. Маршак.

На 27 април бе представена книгата на Капка Касабова "Граница".

Маратон на четенето в Първо осново училище "Георги Бакалов"

Маратонът продължава с ОУ "Георги Райчев" и гостуването им в ЦДГ № 24 "Радост"

Маратон на четенето в ОДЗ № 58 "Звездица"

Четат и децата от ДГ № 68 "Патиланско царство"

Четат и малките ни приятели от ЦДГ №13 "Пролет"

Четат ученици от VI ОУ "Свети Никола"

Маратон на четенето във II ОУ "Петко Р. Славейков"

II ОУ „Петко Р. Славейков“ - Четене на изучени приказки в 1.д и 2.г класове. Открито занятие „Приятели на книгата“ с участието на ученици и гости от Регионално управление на образованието към МОН, Библиотека „Родина“, Издателска къща „Персей“, проф. Симеон Хаджикосев и поетесата Мария Донева.

 

Жюстин Томс и Вася Атанасова на празника на книгата

Един от водещите експерти и предприемачи у нас в областта на онлайн медиите и онлайн маркетинга Жюстин Томс и Вася Атанасова от Българската Уикипедия гостуваха на 6. клас във Второ основно училище и четоха заедно с Библиотека „Родина“ на празника на книгите пред книжарница „Хеликон“, част от XII маратон „Четяща Стара Загора“.

В момента има 179 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2019, Библиотека Родина - Стара Загора