Маратонът на четенето в звук

Баскетболистите на БК „Берое“ Николай Николов и Еврик Гари четат откъси от „Ян Бибиян“ на Елин Пелин и „Хари Потър и философският камък“ от Дж. К. Роулинг. Радост Овагимян от Превантивно-информационния център по зависимости чете „Патиланци“ от Ран Босилек.

Солистите на Държавна опера Стара Загора Емилия Джурова и Александър Марулев четат откъси от „Евгений Онегин“ на Пушкин и „Макбет“ от Уилям Шекспир. С тях четоха още Уляна Кьосева, PR на Операта /Дамата с камелиите от Ал. Дюма-син/ и деца от VI ОУ „Св. Никола“, Стара Загора. 

Доброволците от Центъра за европейски инициативи в Стара Загора, Катрин и Алваро четат "Степния вълк" на Херман Хесе и „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери на немски и испански език.
Те се включиха в XI Маратон на четенето в Стара Загора „Четяща Стара Загора“ преминал под мотото „Чети и спортувай“. Проявата се организира от библиотека "Родина" и партньори.

Ученици от всички старозагорски училища се включиха в XI Маратон на четенето „Четяща Стара Загора“ преминал под мотото „Чети и спортувай“. Проявата се организира от библиотека "Родина" и партньори.


Артисти от Държавен куклен театър – Стара Загора се включиха силно в Маратона на четенето като водещи и с четене на „Пипи Дългото чорапче“ от Астрид Линдгрен.
XI Маратон на четенето в Стара Загора „Четяща Стара Загора“ премина под мотото „Чети и спортувай“. Проявата се организира от библиотека "Родина" и партньори.

Писателката Милена Гартли чете откъс от първия си роман „Ключарят“ пред ученици от старозагорски училища. Тя гостува на XI Маратон на четенето „Четяща Стара Загора“ . Проявата се организира от библиотека "Родина" и партньори.

В момента има 172 гости и няма регистрирани потребители

Електронна библиотека

school green
Детска библиотека
Електронна библиотека
Дигитална библиотека
Виртуална библиотека
  • Четяща Стара Загора
  • Библиотечна седмица
  • Конкурс за поезия
  • Глобални библиотеки

Маратон на четенетоПо инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”.
Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона на работното си място, в класната стая, в клуба, бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда.
Да се насладим заедно на удоволствието от четенето!

Повече

logo nbsБиблиотека "Родина" се включва с разнообразни инициативи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която се провежда ежегодно през месец май.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество.

Повече

НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. 
Конкурсът се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години, които нямат издадена стихосбирка.
Награждаването на отличените млади поети е всяка година през м. ноември. 

Повече

Програма Глобални библиотеки - БългарияПрограма "Глоб@лни библиотеки – България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Библиотека "Родина" е целева библиотека и обучителен център по програмата.

Повече
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2017, Библиотека Родина - Стара Загора