Начало arrow Новини arrow 150 години Библиотека Родина arrow Представяне на Станимир Кискинов и романа му Живот в тройка   English
Детска библиотека
Основно меню
Начало
Библиотека Родина
Новини
Проекти и програми
Нови книги
Периодика 2013
Американски кът
За Вас, ученици
Издания
Дигитална библиотека
Читалище Родина
----------
Стара Загора
Култура
Образование
Социални дейности
Старозагорска епархия
Туризъм
----------
Календари
Web връзки
Контакт с нас
Галерия
Съдържание

Търсене
· в каталога на библиотека Родина
· в каталога на фондация Миню Балкански
(книги на френски език)

· в електронните каталози на български библиотеки


Е-БИБЛИОТЕКА
Автори
Раздели
Поезия
Стихотворения за деца
Критика
Хумор и сатира
Пиеси
Пиеси за деца
Преводи
Приказки
Най-новото

Непубликувани стихотворения

Непубликувани стихотворения
Стара Загора, НЧ Даскал Петър Иванов, 2007
Пончо
Препоръчано

Коледунка
Търсене в текст
 
Знаете ли, че...

Името на месец МАРТ идва от името нa римския бог на войната Марс (Martius), тъй като пpeз март oбикнoвeнo започвали войнитe. За прабългарите това бил месец Читем. Народът нарича март "сушец", тъй като тогава не падат много дъждове.

 

 
 вторник, 28 май 2024
Представяне на Станимир Кискинов и романа му Живот в тройка Печат Имейл
сряда, 21 април 2010

Сдружение за съвременно изкуство и култура "Различният поглед" - Стара Загора
с подкрепата на Община Стара Загора

организират на 23 април (петък) в Синдикален дом на културата от 19.00 ч.

Future Shorts Април 2010 Програма “ONE WORLD DREAMING” (селекция късометражни филми)

Веднага след края на прожекциите (около 20.30 ч.)
се организира среща представяне на Станимир Кискинов
и неговата книга "Живот в тройка" - Истински роман

Събитието е в рамките на Петия 24-часов Маратон на четенето„ЖИВОТ В ТРОЙКА” от Станимир Кискинов (второ преработено издание)

В годината на появата си на бял свят дебютният роман „Живот в тройка” на Станимир Кискинов печели награда на Национален фонд „Култура” за превод на съвременна българска литература на чужди езици. Авторът е доктор по политология и бакалавър по астрология. Преподава в специалност „Социология” на Софийски университет „Св. Климент Охридски” и към фондация „Европартньори 2007”. В литературния му проект присъства целия му професионален и емоционален опит, включващ кратка журналистическа и актьорска практика, 15-годишен стаж в Културния отдел на Посолството на САЩ в България и дълги митарства по културно-географската ос Изток-Запад и в дебрите на любовта.

Тази книга може да ви накара да мечтаете и да се смеете на глас. Заради нея може да ви глобят в тролея, тъй като – зачетени в нейните страници – сте пропуснали да си перфорирате билетчето. Тази книга може и да не ви се понрави, или да остави у вас противоречиви впечатления. Но може дотолкова да ви хареса, че да ви вдъхнови да напишете друга такава книга, или да откриете с нея „библиотека” за всичките си приятели. Може да ви изгуби работен ден, да стане причина да ви уволнят, както и да ви назначат на работа. Може да ви разведе, а може и да ви омъжи/ожени. Всичко това се е случвало с тази книга – защото е „истински роман”!

От журналиста: „Съвременен Одисей броди из непознатите морета на опасните човешки връзки... За да не бъде привлечен и опустошен, той се привързва към основополагащи „мачти” на своя кораб – философията, политологията, астрологията и езотеричните практики... Но в книгата си е изключително сладкодумен и увлекателен. Защото е искрен – толкова рядко качество в днешната литература.” (Цветан Тодоров, автор)

От рецензента: „Книгата представлява интересен опит да се обединят на пръв поглед несъвместимите личностни характеристики на нейния автор. Това, че Стенли е доктор по политология, бакалавър по астрология и преподавател по писане на проекти в катедра „Социология” на СУ, особено му е помогнало да свърже в една пъстра амалгама духовното, емоционалното и битийното ниво на живота. Така се е родило едно интегрално постижение, едно разголващо душата откровение – и то споделено с изкусителното и изключително деликатно търсене на границата, баланса, с движението по ръба на нещата. Тази книга съдържа толкова много подтекстове, че може да се прочете по най-различни начини, но единствено не и с равнодушие”. (Димитър Сотиров, медиен експерт)

От редактора: „Това е първолично откровение за полифоничните връзки и културната полигамия на съвременния човек; за двоичността и раздвоението, верността и верите; за физиологията на компромиса „обичам те”, гледан отпред, отзад, отвътре и отвисоко; за правото да избираш свободно и неокончателно; за стойността на избора в една такава ситуация и за неангажиращата му давност; за емоционалната потребност и емоционалното потребление. На стотина страници в книгата авторът дава да се разбере може ли един любовен триъгълник да е равнобедрен, каква е неговата пределна вместимост и защо природата не търпи равновесие; кой кой е в колебливата геометрия на мъжко-женските отношения и дали дефицитът на любовна взаимност е между хората, или вътре в тях. „Живот в тройка” е рисковано автентичен разказ за упоритите напъни на съвременния мъж (и жена му) да окултури инстинктите си, като ги облече в идеологически и духовни търсения”. (Ира Колковска)

От литературния критик: „Най-лесно би било “Живот в тройка” да се представи като любовен роман. Това обаче е само повърхността… Кискинов пише за дълбочината на човешките отношения, за постепенното узряване на любовта, за познаването на истинските чувства и за търпението към другия… И понеже това е една от онези истински истории, трудно може да се направи разлика между фикция и действителност”. (Оля Стоянова)

От литературния практик: „Имах приятната възможност да се запозная с интересния, нееднозначен живот и сложната, но много колоритна личност на автора,... открил способността да вникнеш в проблемите на другия, дори да заживееш с тях, да загърбиш собственото си его без да го унищожиш, да осмислиш свободата – както своята, така и свободата на другия и не само да я осмислиш, но и да се опиташ да отвориш очите на всеки, който недооценява този скъпоценен дар, тази висша човешка добродетел... Ако някой желае да опрости нещата, както обича и е свикнал да прави в своя живот, защото повече не му е било нужно, за да разбере защо всичко се случва както се случва, на какво се дължат успехите и несполуките, терзанията и миговете на щастие, защо “живот в тройка”, а защо не “соло”, защо не “в двойка” или в “четворка”, “петица” и пр. може да прочете абзацът на стр. 69, след което спокойно може да отиде да си пие ракията с тиха завист към автора, но с пълното съзнание, че е успял да се навре за кой ли път в квинтесенцията на нещата. ” (Асен Сираков, писател, преводач, публицист и езиковед)

Последна промяна: сряда, 21 април 2010
 
< Предишен   Следващ >
                   
   
PC-TM
СБИР
 
Център за независим живот
Национален младежки поетичен конкурс "Веселин Ханчев"
Конкурс за млади изпълнители
 
Bemis Public Library
       


Етичен кодекс на библиотекарите в Република България


Портал за обществена информация


Пресцентър на община Стара Загора
Новини

Стара Загора - събития и новини


Най-новото

Най-четеното
Статистика
Потребители: 1123
Новини: 1426
Връзки: 307
        English version
Go to top of page  Начало | Библиотека Родина | Новини | Проекти и програми | Нови книги | Периодика 2013 | Американски кът | За Вас, ученици | Издания | Дигитална библиотека | Читалище Родина | Стара Загора | Култура | Образование | Социални дейности | Старозагорска епархия | Туризъм | Календари | Web връзки | Контакт с нас | Галерия | Съдържание |
© 2004 - 2011, Библиотека Родина - Стара Загора